Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 квітня - скорботний день для України

Дата: 26.04.2024 11:22
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

38 років тому сталася найбільша в історії ядерної енергетики катастрофа. Вибух четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС призвів до значного екологічного забруднення, численних жертв та інших важких наслідків, котрі дають про себе знати й досі.

Однак, масштаби катастрофи могли б бути набагато більші, якби не неймовірна мужність і героїзм сотень наших співвітчизників, котрі ціною власного здоров’я та життя зупинили страшне техногенне лихо, врятували Україну та світ від цієї біди.

Нині, у час повномасштабної війни, лише героїзм наших бійців та атомників, які виховувалися на героїзмі ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, зупиняє нову масштабну атомну катастрофу. Сьогодні, не полишаючи спроб за будь-яку ціну підкорити Україну, очільники московського режиму постійно погрожують застосуванням ядерної зброї в ході російсько-української війни та у відповідь на дії союзників з підтримки України. Протиставляючи себе цивілізованому світу, рф фактично шантажує його знищенням у відповідь на адекватні зусилля демократичних держав щодо встановлення миру на планеті.

Участь у ліквідації  жахливої аварії на ЧАЕС брали й жителі нашої громади. Багато кого з Героїв-рятівників вже немає серед живих.

Вклонитись їх пам’яті та пам’яті усіх, чиє життя забрала Чорнобильська катастрофа, до пам’ятного знаку  ліквідаторам аварії на ЧАЕС та жертвам цієї радіаційної катастрофи прийшли безпосередні учасники тих подій, ліквідатори аварії на ЧАЕС, постраждалі від Чорнобильської катастрофи,  представники міської ради,  організацій.

Присутні поклали квіти та у спільній молитві схилили голови у скорботній хвилині мовчання.

Минають роки, десятиріччя, а тяжкі дзвони Чорнобиля досі відгукуються у душах кожного з нас.

Не забуваймо своєї історії, хоч якою б гіркою вона не була!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора