Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Психологічні заходи під назвою «Я чекаю на тебе…» для дружин, матерів військовослужбовці Монастирищенської громади

Дата: 25.04.2024 16:10
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

Підтримуючи найрідніших для військових людей, ми висловлюємо їм свою повагу та допомагаємо родинам бути сильнішими та стійкішими. Тож, сектор у справах ветеранів міської ради за підтримки голови обласної ГО "Чужих бід не буває" Івана Полудня у партнерстві з Фонд "МХП-Громаді" продовжує організовувати психологічні заходи під назвою «Я чекаю на тебе…» для дружин, матерів військовослужбовців Монастирищенської громади.

Ці заходи покликані об’єднувати жінок, формувати спільноти для психологічної взаємодопомоги та обміну досвідом. Адже жінка (мама чи дружина), яка чекає свого воїна одночасно живе у двох паралельних реальностях: воєнній і цивільній. Щодня вона фізично тут, а думками з ним. І часто ці думки займають усю реальність, засмоктують. І дуже важливо знайти свій ресурс для відновлення, щоб мати змогу відчувати власну опору та підтримку інших, щоб витримувати тиск сьогодення та розуміти одне одного.

 Тож, сьогодні психолог Олеся Борець провела тематичну зустріч із дружинами та матерями наших Захисників у селі Сатанівка. Під час зустрічі обговорювалися найважливіші питання – це взаємодія, взаєморозуміння рідних після повернення з фронту. Адже, фактично, – це почати життя з нового аркушу, звикати до нових «нас», нових обставин, звичок, характеру. Також Олеся Борець поділилась із жінками простими психологічними техніками та вправами, які допоможуть відновити сили як емоційні, так і фізичні, та краще зрозуміти, щоб підтримати рідну людину.

 Сьогоднішня зустріч стала черговим гарним підтвердженням того, що підтримка дружин, матерів військових – це важливий внесок у нашу Перемогу! Адже підтримка сім’ї, міцний тил, взаєморозуміння в родині – це фактори, які найбільше мотивують наших воїнів захищати Україну й підтримують їхній моральний дух.

 На завершення зустрічі завідуюча сектору у справах ветеранів міської ради Катерина Ватрала (Катерина Левчук) традиційно нагадала присутнім, що у громаді працює сектор у справах ветеранів, до якого діючі військовослужбовці, ветерани війни та члени їх сімей, члени сімей полеглих, безвісті зниклих, полонених захисників України можуть звернутися за всебічною підтримкою у забезпеченні їхніх прав та соціальних гарантій.

 Тож, нагадуємо, що у разі виникнення питань звертайтесь з 08:00 до 17:15 з понеділка по п’ятницю за адресою: м. Монастирище, вул. Соборна, 121 (адмінприміщення міської ради №2), 1-й поверх, праве крило, або за телефоном 068-513-03-37 – Катерина Петрівна.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора