Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для школярів громади провели вишкіл зі стрільби з автомата

Дата: 01.05.2024 16:11
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Військово-патріотичне виховання учнівської молоді є дуже важливим і актуальним завданням, особливо в часи війни. Це допомагає розуміти значення національної безпеки, відповідальності перед своєю країною. Ці цінності є основою для будівництва сильної та єдиної нації, здатної протистояти будь-яким викликам.

Відповідно до навчальної програми предмету «Захист України» та наказу управління освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради з учнями 11-х класів закладів загальної середньої освіти проведено навчально-польові збори.

29-30 квітня в Монастирищенській громаді проходив завершальний етап навчально-польових зборів серед учнів 11 класів закладів загальної середньої освіти з проведенням стрільби бойовими набоями з автомата Калашникова, за що велика подяка місцевому ТЦК. До практичних занять також долучилися учні Монастирищенського професійного ліцею.

Школярі були розподілені по навчальних місцях, де фахові інструктори ознайомили їх із будовою стрілецької зброї, основами стрільби, закріпили навички розбирання-збирання автомата, порядку виконання вогневих вправ, протимінної безпеки та надання першої домедичної допомоги.

Практичні стрільби з автомата АК-74, після ретельного інструктажу з правил техніки безпеки поводження зі зброєю, виконувались як одиничними пострілами, так і чергами.

А найголовніше, що під час збору було постійно присутнє відчуття справжнього військового духу серед старшокласників.

Усі відповідально і добросовісно виконували поставлені інструкторами завдання, адже юнаки і дівчата добре розуміють, що формування у сучасних умовах високого рівня готовності до виконання вимог сучасної військової діяльності, всебічна підготовка до строкової військової служби спрямовані на фізичний, вольовий і моральний розвиток особистості, формування готовності до захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Щиро зичимо нашим одинадцятикласникам не втрачати дух патріотизму, віри у ЗСУ та Перемогу над ворогом.

Будемо сподіватися, що все вивчене знадобиться їм тільки в теорії та – ніколи на практиці.

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора