Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Великдень писанку розмалюй

Дата: 03.05.2024 13:48
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Весна в Україні. Воскресає природа, воскресає життя. Надходять Великодні свята. І беруться українці за прадавнє мистецтво розписування писанок — символу Великодня, символу Весни, символу Вічності життя.

Традиція писанкарства в Україні налічує тисячі років і передує запровадженню християнства в Україні: на яйцях малювали воском, щоб створити візерунок; далі додавалась фарба, щоб надати яйцям чудових кольорів, — фарба не діє на покриті воском частини яйця. Коли все яйце було пофарбоване, віск видалявся, залишався тільки кольоровий візерунок.

Напередодні Великодня в Монастирищенській публічній бібліотеці відбулися майстер-класи «Писанковий дивосвіт України» по виготовленню писанок для здобувачів освіти Монастирищенського професійного ліцею та дев’ятикласників ліцею «Ерудит». Мета заходів – розширити і поглибити знання молоді про найдавніше свято, традиції нашого народу щодо святкування Великодня; ознайомити із символікою знаків на писанках; виховувати любов до нашого народу, його традицій, минулого і сучасного.

У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, хлопці та дівчата ознайомилися з традиціями нашого народу і навчилися створювати писанки. Сподіваємось, в учасників заходів залишились лише гарні враження, приємні емоції та нові навички.

Тож цінуймо, пізнаваймо, плекаймо українські традиції!

Мирного та спокійного Великодня!

Перемоги Україні!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора