Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Квіти для мами Героя

Дата: 09.05.2024 15:00
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Традиційно в другу неділю травня ми відзначаємо День матері. З цієї нагоди сьогодні у приміщенні Центру культури та дозвілля відбувся захід пам’яті й шани, присвячений матерям, чиї сини – гордість, опора, надія – стали на оборону України від російського окупанта, та полягли за неї.

Слова шани й підтримки матерям Героїв висловила заступник міського голови Зоряна Заворотна.

Зоряна Володимирівна подякувала жінкам за їх жертовність, стійкість і патріотизм, а також величезну силу духу, завдяки якій вони змогли підтримати рішення своїх синів боротися з агресором: «Дякую вам за мужність, стійкість та за ваших дітей. До повномасштабного вторгнення ми думали, що незабаром наступить кінець страждань України, і згорьовані матері більше не відправлятимуть дітей на війну, але випробування тривають. Проте ми віримо, що скоро здобудемо Перемогу. Ми завжди пам’ятатимемо подвиг та жертву ваших синів»!

До зустрічі долучилися й військовий капелан отець Віталій та керівник проєкту «Дати Мамі надію» Людмила Кушнир (Богдашевська). Гості поспілкувалися з мамами Героїв та наголосили на важливості жити далі й не дати пам’яті про їхніх синів згаснути.

Людмила Кушнир розповіла присутнім про проєкт Громадської Організації Християнська служба порятунку «Дати Мамі надію», який реалізується у співпраці з Київським міським центром допомоги учасникам АТО. Цей проєкт покликаний допомогти матерям загиблих військових швидше реабілітуватися й повернутися до життя після смерті дитини.

Відзначимо, дві мами наших Героїв уже пройшли реабілітацію в рамках цього проєкту.

На завершення зустрічі всі мами отримали у подарунок квіти, на жаль, не від своїх дітей…

Сьогоднішня зустріч мала на меті висловити повагу та вдячність матерям, які втратили найдорожче – своїх синів, а також усіляко підтримати їх. Надзвичайно важливо пам’ятати та вшановувати полеглих Героїв, адже вони живі, поки живе пам’ять про них.

Висловлюємо слова щирої вдячності за сприяння у організації та проведенні заходу голові обласної ГО "Чужих бід не буває" Івана Полудня у партнерстві з Фонд "МХП-Громаді".

Такі зустрічі є символом єдності та підтримки важливих цінностей, таких як пам’ять, гідність та боротьба за майбутнє.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора