Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття меморіальної дошки в пам'ять про Захисника України Сергія Мельника

Дата: 09.05.2024 15:56
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Сьогодні, 9 травня , у Шарнопільському ліцеї відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь односельчанина Сергія Миколайовича Мельника — воїна-захисника, солдата 118-ї окремої механізованої бригади, який загинув смертю хоробрих під час виконання бойового завдання.

Сергій Миколайович народився 25 листопада 1975 року в с. Шарнопіль в сім’ї сільських трудівників Миколи Степановича та Галини Федорівни Мельників. У нього була велика дружня родина – мама, тато та дві сестрички Надія та Тетяна. Навчався в Шарнопільській школі. Він був життєрадісним, дружелюбним юнаком із мріями про велике. По закінченню школи, через рік, у 1993 році, його призвали на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Повернувшись із армії, влаштувався на роботу у колгосп. 1999 році наш Герой одружився. Разом із коханою дружиною Галиною виростили й виховали сина Олександра.

У квітні 2023 року наш Герой був мобілізований до лав ЗСУ та направлений на військове навчання до Словаччини. Повернувшись із навчання, у складі 118-ї окремої механізованої бригади, наш Воїн вміло застосовував набуті навички на фронті. Він стояв на захисті Батьківщини, на захисті волі та незалежності Української держави, виходячи за межі звичайного громадянського обов’язку. Сергій був справжнім Героєм, готовим ризикувати своїм життям для того, щоб захистити країну від ворога.

11 жовтня, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області, наш хоробрий Воїн – солдат Сергій Мельник загинув.

На відкриття меморіальної дошки Воїну завітали міський голова Олександр Тищенко, секретар міської ради Наталія Шамрай, депутат міської ради Алла Онищук, начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Завертана, голова Монастирищенської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Ірина Милова, староста Шарнопільського старостинського округу Роман Музика, рідні, знайомі Героя, жителі села Шарнопіль, учні, вчителі ліцею та вихованці дитячого садка.

Право відкриття меморіальної дошки було надано дружині Героя -Галині Вікторівні.

Багато гарних слів та теплих спогадів про Сергія Миколайовича, котрий був відповідальною та щирою людиною, люблячим сином, чоловіком та татом, хорошим товаришем і щирим патріотом прозвучало під час заходу. Він піднявся на захист України і віддав життя за мир і спокій на рідній землі, за волю та незалежність українського народу.

Кажуть, Герої не вмирають, доки живе пам’ять про них. Саме пам’ятна дошка буде нагадувати кожному, хто сюди завітає, якою великою ціною ми платимо за мирне життя.

Слава Україні!

Героям Слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора