Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В обіймах неба, в серцях монастирищан… Річниця загибелі Героя Олександра Розгона

Дата: 13.05.2024 08:53
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Сьогодні минають перші роковини з дня загибелі Захисника України, Героя Монастирищини Олександра Адамовича Розгона. Він загинув у святій боротьбі за Волю і Незалежність рідної країни, за нас з вами, за світле майбутнє українських дітей, і янголом в небо здійнявся!

Олександр народився 12 вересня 1991 року в селі Долинка, де й пройшли його дитячі та шкільні роки. В 2008 році закінчив Івахнянську школу. У нього була велика та гарна родина – мама, тато, два брати і він. Але ще з дитинства життя підносило Олександру гіркі уроки. У 14-річному віці він втратив маму – найдорожчу і найважливішу жінку у своєму житті. Тоді раз і назавжди попрощався з дитинством, залишившись із одним крилом. Та його випробування на цьому не завершились – в 2017 році не стало й тата. І хоча Олександр був середнім братом, але для своїх братів він став і мамою, і татом, і другом, і порадником. Він доглядав за домашнім господарством і завжди в усьому допомагав братам. Деякий час працював у місті Києві на будівництві. Як і кожен справжній чоловік, проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України.

У нашого Героя було велике, чисте серце, яке могло обігріти і зцілити всіх довкола. В його очах були лиш доброта, любов і легкий смуток, навіяний життям. У нього було все життя попереду: мрії, подорожі, улюблена робота, кохана, сім’я, діти, онуки… Але у лютому 2022 розпочалась повномасштабна війна. Вже в квітні 2022 року він одягнув форму, взяв до рук зброю і вступив до лав Збройних Сил України, щоб очистити українську землю від ненажерливого, окривавленого російського окупанта. Був водієм-механіком у складі 5-ї окремої штурмової бригади. Як зазначив командир військової частини: «Олександр гідно виконував свій військовий обов’язок».

13 травня 2023 року внаслідок ураження евакуаційного транспорту в районі населеного пункту Іванівське Бахмуцької громади Донецької області старший солдат Олександр Розгон загинув.

Мужній Воїн, який поліг за свою державу, за наш спокій. Він був вірний військовій присязі, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок і до останнього подиху вірив у Перемогу. Війна забрала у братів – брата, у військовослужбовців – побратима і друга, у нашої громади та країни – Захисника, цвіт української нації.

Поховали Героя 18 травня 2023 року в селі Долинка з усіма належними Захиснику почестями.

29 серпня 2023 року ім’я мужнього Воїна увіковічено на Алеї Слави Героїв у місті Монастирищі, поряд із усіма загиблими Захисниками, уродженцями громади. А 9 травня 2024 року в селі Долинка на Алеї Слави полеглих Захисників-односельчан було відкрито меморіальну дошку Олександру Розгону.

Олександрове серце зупинилось у віці 31 року, але продовжило свій стукіт у наших серцях. Для усіх нас Олександр Розгон назавжди залишився молодим і усміхненим. Він зостався в короткім слові «Пам’ять….» Пройде війна, розвіється цей чорний дим і душа Його назавжди зостанеться тут із нами!

Герої не вмирають, доки пам’ять про них жива. Сьогодні молитвою, добрими словами, запашними весняними квітами, покладеними до місця його вічного спочинку, меморіальної дошки та Алеї Слави, згадуємо нашого Героя.

Низький уклін і безмежна вдячність загиблому Герою Олександру Розгону!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора