Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вічна й світла пам’ять: роковини загибелі Героя Олександра Бондаренка

Дата: 15.05.2024 08:15
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Сьогодні, 15 травня, минають другі роковини від дня героїчної загибелі хороброго Захисника України, нескореного Воїна Олександра Вікторовича Бондаренка. За наш спокій, за мир в Україні він заплатив найдорожчою ціною – своїм життям.

Життя Олександра Бондаренка було таким, як і в кожного пересічного українця, і мрії були такі, звичайні, земні. Але повномасштабне російське вторгнення змінили цінності Героя та незмінною залишилась любов до Батьківщини. Тож, коли Ненька-Україна покликала на допомогу свого хороброго Сина, Олександр, не роздумуючи, став на захист України і всіх її дітей.

1 квітня 2022 року наш Герой офіційно приєднався до лав Збройних Сил України. Із честю та гідністю разом із побратимами із окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького (в/ч А0222) боронив цілісність нашої держави на Харківському напрямку. Перебуваючи завжди у зонах активних бойових дій, Олександр Бондаренко ніколи ні на що не скаржився, навпаки, завжди намагався усіх підбадьорювати, переконуючи, що все буде добре. Він вірив у це «добре» і свою віру вселяв усім.

15 травня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Безруке Дергечівського району Харківської області від отриманих поранень, несумісних з життям, наш хоробрий Захисник загинув. Олександр відважно виконав свій обов’язок громадянина України. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі.

Поховали Героя із усіма належними Воїну почестями у селі Насташка Рокитнянської селищної територіальної громади Білоцерківського району Київської області.

Указом Президента України № 497/2022 від 13 липня 2022 року «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» солдат Олександр Бондаренко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

29 серпня 2023 року у місті Монастирище відкрито Алею Слави Героїв, де поряд із усіма загиблими Воїнами увіковічено Олександра.

Олександру Бондаренку було лише 32 роки. Він усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій. Його незмірний патріотизм, відданість справі, непохитний бойовий дух назавжди залишаться у наших серцях і пам’яті.

Щирі співчуття родині…

Вічна пам’ять і слава Герою Олександру Бондаренку!

Низький уклін усім Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. У наших серцях вічно буде жити пам’ять про них. Ми в неоплатному боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів. Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших Героїв!

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора