Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Найкращі з найкращих у Небо відліта… Роковини загибелі Героя Сергія Нурісламова

Дата: 02.07.2024 08:16
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Сьогодні, 2 липня, минають перші роковини від дня загибелі нашого хороброго земляка, Воїна, Захисника України Сергія Олеговича Нурісламова. Його відсутність залишила глибоку рану у серці кожного, хто знав Сергія, але спогади про нього зігрівають розтерзану, спустошену душу… Він був найкращим і найдостойнішим серед нас. Сергій Нурісламов обожнював життя, людей, але найбільше любив свою сім’ю і Україну. Він був променем сонця за життя і став Янголом після смерті.

Сергій народився 20 травня 1994 року в селі Леськове у родині Олега Вінусовича та Зінаїди Миколаївни Нурісламових. Через чотири роки у маленького Сергійка з’явився братик Олександр. Вони були мов нерозлийвода. Гарний чемний хлопчина зачаровував всіх своєю щирістю та привітністю. Його дружелюбність і добросердечність підкорювали серця всіх, хто з ним хоча б раз спілкувався.

У 2011 році закінчив Леськівський ЗОШ І-ІІІ ст. Після закінчення школи вступив до ДНЗ «Черкаський професійний будівельний ліцей», де протягом двох років опановував професію монтажника гіпсокартонних конструкцій, плиточник. З 2013 по 2015 роки проходив військову службу в Національній Гвардії України. Після служби деякий час працював у Польщі. Згодом, у 2020 році, Сергій одружився і переїхав до міста Арциз Одеської області, де разом з коханою дружиною Оленою стали жити та будувати своє сімейне гніздечко. Влаштувався на роботу в ТМ «Оболонь» у м. Одеса торговим представником. Через рік у них народився син Святослав. Він приніс у їхнє життя велику радість і щастя. Але в один день всі мрії та плани на майбутнє рухнули – розпочалося повномасштабне вторгнення, і єдине бажання Сергія було лише вберегти дружину та сина від війни.

Вже в квітні 2022 року Сергій Нурісламов вступив до лав Збройних Сил України, щоб раз і назавжди прогнати з рідної землі рашиську навалу, щоб його син і тисячі маленьких українців жили у мирній вільній Україні. Був навідником механізованої бригади окремої президентської бригади імені Гетьмана Богдана Хмельницького.

Мужній Воїн, відданий Син Батьківщини з честю та гідністю виконував свій військовий обов’язок. Його сила волі та жага до Перемоги надихали побратимів та додавали сил і впевненості рідним, товаришам. Але 2 липня 2023 року внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу з боку противника в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області старший солдат Сергій Нурісламов загинув від отриманих, не сумісних із життям, травм.

Поховали нескореного Героя із усіма належними Воїну почестями 7 липня 2023 року в місці дитинства – у рідному Леськові…

Згодом, на фасаді Леськівського ліцею, де навчався Герой, було відкрито меморіальну дошку Сергію Нурісламову. А 29 серпня 2023 року ім’я мужнього Захисника увіковічено на Алеї Слави Героям Монастирищини.

Минув рік з дня загибелі нашого Героя. Він був світлом, підтримкою, опорою для своєї родини, був бронею для всіх нас, але безликі російські вбивці відібрали його в рідних, відірвали від землі…

Сьогодні у роковини загибелі вшановуємо нашого Захисника щирою молитвою, добрими словами, запашними квітами, принесеними до місця його вічного спочинку та Алеї Слави Героїв.

Щирі співчуття всім рідним і близьким.

Низький уклін і безмежна вдячність загиблому Герою Сергію Нурісламову!

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора