Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про зміну тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії

Дата: 04.07.2024 09:49
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

КП "Теплокомуненерго" м. Монастирище повідомляє споживачів про намір зміни тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії. Порядком  формування  тарифів на  теплову  енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з постачання теплової енергії і  постачання  гарячої  води  визначено,  що  тарифи  формуються  на  період  з  1  жовтня  до  30  вересня (тривалістю 12 місяців) і  переглядаються  щорічно. КП "Теплокомуненерго" м. Монастирище  сформувало  нові  тарифи  і  направили  їх  на  розгляд міській  раді.

       Нові тарифи розроблені у відповідності до діючих законодавчих актів. В  порівнянні  з попередніми тарифами, які подавалися на розгляд в минулому році, ціни  на  основну  складову витрат – природний газ не змінились і становлять:  для потреб населення 7420 грн. за 1000 м3, для потреб бюджетних та інших споживачів  16390 грн. за 1000 м3. Витрати  на  електроенергію  зросли  на  25,00%  з  5,52 грн. до 6,90 грн. за кВт/год.  Амортизаційні відрахування зросли на 451,85% з  462,43 тис. грн.  до 2089,53 тис. грн. (за рахунок 2-х генераторів загальною вартістю 7649,7 тис. грн.). Всі  інші  витрати зросли на  10 - 40,0%.  В  підсумку  тарифи  на  теплову  енергію,  її виробництво, транспортування, постачання, та послуги з постачання теплової енергії для споживачів, які отримують теплову енергію від котельні розташованій по вул. Соборна,122-І зросли  для населення на 12,32%, для бюджетних установ та інших споживачів на 5,25%. Для споживачів, які отримують теплову енергію від котельні розташованій по вул. Соборна,5 тарифи зросли наступним чином: для населення на 6,18%, для бюджетних установ та інших споживачів на 1,95%.

      КП "Теплокомуненерго" м. Монастирище нагадує, що згідно із статтею 1 Закону України від 29.07.2022р. №2479-IX зі змінами запроваджено мораторій на підвищення цін (тарифів) у сфері теплопостачання. Зокрема передбачено, що протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, забороняється підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) для населення, послуги з постачання теплової енергії для населення та постачання гарячої води. Тобто, для населення тарифи залишаються на рівні, які були затверджені підприємству в 2020 році.

      Структура тарифів на теплову енергію, її складові для  усіх  категорій  споживачів,  двоставкові тарифів на послуги з постачання  теплової  енергії  для потреб населення приведені нижче. Пропозиції і зауваження  приймаються протягом 10 днів з дня опублікування  за  адресою  підприємства по вул.. Сагайдачного,3 або за тел..  2-59-21. 

Розрахунок тарифів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора