Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Героя душа відлетіла на небо, упав він в бою, Україно, за тебе! Роковини загибелі Героя Олександра Онипчука

Дата: 16.07.2024 08:32
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Сьогодні, 16 липня, минають перші роковини від дня загибелі Захисника, мужнього Воїна із села Попудня Олександра Анатолійовича Онипчука, який захищав Україну від ненависного російського агресора. Щоб над нашою Батьківщиною сяяло сонце миру та спокою, Олександр віддав своє життя та долучився до Небесного Війська.

Олександр Онипчук народився 1 серпня 1989 року у селі Куманівка Козятинського району Вінницької області. Він зростав у великій дружній родині – мама, тато, шестеро сестер і двоє братів. Згодом родина переїхала до села Попудня і вже у 1995 році Олександр пішов до першого класу Попуднянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. 9-й клас закінчив у Монастирищенській загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів. Потім вступив до Монастирищенського професійного училища №25, де здобув професію електрозварювальника. Далі – строкова військова служба в Збройних Силах України.

На жаль, він рано втратив батька, але зростив у собі людську гідність, громадську свідомість і безмежну любов до рідної Неньки-України.

Олександр був чесним, доброзичливим, чуйним, завжди готовим підтримати та прийти на допомогу. Тож, коли російські загарбницькі війська своїми брудними чобітьми вторглися на схід Батьківщини та почали там безчинствувати, Олександр Онипчук не стерпів, він зібрав свій рюкзак і пішов проганяти ворога з рідної землі. Так, протягом 2015-2017 років наш мужній Воїн брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області.

У 2017 році Олександр одружився. Разом із коханою дружиною вибудовували плани на майбутнє, мріяли, жили. Але розпочалася повномасштабна війна…

Маючи за плечима бойовий досвід, у квітні 2023 року Олександра було мобілізовано до лав Збройних Сил України. Служив у аеромобільній роті військової частини А4165 артилеристом. Побратими його поважали та шанували. Він був вправним бійцем, надійним, вмотивованим і до останнього подиху вірним військовій присязі. 11 липня 2023 року під час артилерійського обстрілу в межах населеного пункту Білогорівка Луганської області молодший сержант Олександр Онипчук отримав важке поранення. Протягом п’яти днів лікарі боролися за життя Героя, але 16 липня Олександр помер. Йому назавжди 33…

Поховали Героя із усіма належними Воїну почестями 21 липня 2023 року у селі Попудня.

29 серпня 2023 року ім’я мужнього Воїна Олександра Онипчука увіковічено на Алеї Слави Героїв Монастирищини.

Сьогодні, у роковини загибелі, вшановуємо нашого Захисника щирою молитвою, добрими словами, запашними квітами, принесеними до місця його вічного спочинку та Алеї Слави Героїв.

Доземний уклін Олександру за його вірність, чесність, мужність і силу. Вдячність – за його хоробрість у боротьбі з окупантом, за силу духу та рішучість – захищати свою країну.

Глибоко сумуємо та співчуваємо всій родині Олександра. Слова не втамують пекучий біль і не загоять рани в душі, та світлий спомин про Олександра Онипчука живе і житиме в наших серцях…

Вічна пам’ять і слава Герою!

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора