Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Герої не вмирають. Роковини загибелі Героя Василя Паньковця

Дата: 17.07.2024 09:00
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

Василь Петрович Паньковець… Його ім’я назавжди викарбуване в Небеснім Пантеоні Героїв – Захисників України… Василь багато віддав, щоб наблизити Перемогу. Своїми діями, своїм життям врятував мільйони мирних українців від озвірілих російських окупантів.

Василь Паньковець народився 13 лютого 1972 року в Автономній Республіці Крим, де пройшли його дитячі роки. В 1982 році родина переїхала до села Мар’янівка Рівнецької області. В 1986 році після Чорнобильської трагедії, разом із родиною, по переселенню переїхали до Монастирищини в село Лукашівку. Після закінчення Лукашівської школи вступив до Уманського професійно-технічного училища, де здобув професію автозварювальника. Згодом був призваний на строкову військову службу. З роки прослужив у морських сухопутних військах. Повернувшись із армії, одружився та переїхав на постійне місце проживання в село Івахни. Свою трудову діяльність розпочинав на Цибулівському цукровому заводі на посаді електрозварювальника, згодом перевівся в автопарк села Івахни, де працював електрозварювальником до 2003 року.

Василь Паньковець був висококваліфікованим фахівцем, разом зі своєю бригадою їздили на заробітки в різні куточки України та за її межі. В Івахнах та інших населених пунктах громади і не тільки не одне парове опалення було зварене його руками. До якої б роботи Василь не брався, все робив до ладу. Ніколи нікому не відмовляв у допомозі, готовий був допомогти всім, хто до нього звертався. В подружньому житті мав єдиного сина – Андрія.

У травні 2023 року Батьківщина покликала свого хороброго Сина і він, не вагаючись, став на її захист. Був бойовим медиком механізованого взводу 110 окремої механізованої бригади (військова частина А4007). Він врятував не одне життя. Завжди в першу чергу думав про побратимів, а вже потім про себе. 17 липня 2023 року під час виконання службових обов’язків внаслідок штурмових дій з боку противника поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області старший матрос Василь Паньковець загинув.

Поховали Захисника з усіма належними Герою почестями 24 липня 2023 року на сільському кладовищі у селі Лукашівка.

29 серпня 2023 року ім’я мужнього Воїна увіковічено на Алеї Слави Героям Монастирищини. А 27 жовтня того ж року у Лукашівці на Алеї пам’яті загиблим Захисникам односельчанам було відкрито меморіальну дошку Василю Паньковцю.

У роковини смерті схиляємо голови перед пам`яттю Героя та молимось за його вічний спокій у Царстві Небеснім.

Світла пам'ять! Низький уклін, безмежна вдячність і слава українському Воїну Василю Паньковцю, який захищав рідну землю та кожного з нас.

Герої не вмирають...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора