Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Страшна ціна нашої свободи. Роковини загибелі Героя Леоніда Микоди

Дата: 20.07.2024 09:30
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Минув рік, як ми втратили нашого Героя Леоніда Васильовича Микоду. Цього дня, 20 липня 2023 року, у одному з госпіталів, попри намагання лікарів, зупинилось серце відважного Воїна. Але Його ім’я, подвиг живуть у наших серцях, думках…

Леонід Микода був звичайною простою Людиною у повсякденному житті, але закрив своїм втомленим тілом кожного з нас, наші мрії і сподівання, наше сьогодні і завтра…

Леонід народився 8 серпня 1977 року в селі Аврамівка. По закінченню школи навчався в Монастирищенському ПТУ №25 (нині – ДНЗ «Монастирищенський професійний ліцей), де здобув професію тракториста. Потім вступив до одного з Черкаських вузів і освоїв ще одну професію – плиточника-маляра. Працював у різних організаціях водієм.

Усміхнений, щирий, привітний, товариський, він завжди легко завойовував довіру та знайомився з новими людьми. Був душею будь-якої компанії.

У 2019 році у Леоніда та його коханої дружини Анастасії народилася красуня донечка Даринка. Маленька зіронька своєю появою осяяла їхнє життя, наповнивши його новим прекрасним змістом. Він безмежно любив своїх дівчаток.

Але 24 лютого 2022 року в його життя, мрії та надії, як і в життя мільйонів українців, увірвалася повномасштабна війна. Наш Герой, не маючи за своїми плечима бойового досвіду чи військової підготовки, не став гаяти часу і в перші дні вторгнення вступив до Монастирищенської територіальної оборони, згодом його перевели до однієї із військових частин Уманщини.

25 січня 2023 року Леоніда було призначено на службу в 23-ю окрему механізовану бригаду командиром механізованого відділення.

14 липня 2023 року під час виконання військового обов’язку поблизу населеного пункту Приютне Запорізької області наш Герой отримав важке поранення. Протягом 6-ти днів лікарі боролися за його життя, але 20 липня він помер.

Поховали молодшого сержанта Леоніда Микоду 24 липня 2023 року з усіма військовими почестями у селі Аврамівка.

29 серпня 2023 року ім’я мужнього Захисника увіковічено на Алеї Слави Героїв Монастирищини.

12 лютого 2024 року рідним Героя вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким, відповідно до Указу Президента Володимира Зеленського №489 від 16 серпня 2023 року, посмертно нагороджено Леоніда Микоду.

Глибоко сумуємо та співчуваємо всій родині Леоніда.

Нехай Господь прийме Воїна у свої обійми, втамує біль і заповнить порожнечу в серцях рідних… А наша пам’ять буде даниною Леоніду і тим, хто навічно пішов від нас, хто заради нашої волі пожертвував собою.

Вічна, світла пам'ять і слава Герою Леоніду Микоді!

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора