Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищина пам’ятає. Роковини смерті Героя Романа Кучера

Дата: 30.08.2024 09:00
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Клята війна несе розруху, смерть, нечуване горе й сльози в усі куточки нашої Монастирищенської громади. Ми втрачаємо найкращих Синів і Доньок, Патріотів України, мужніх Захисників і Захисниць, які стали на захист України та взяли у руки зброю.

Сьогодні, 30 серпня, Монастирищина у глибокій скорботі: ми вшановуємо світлу пам’ять одного із сміливців, що став до зброї та захищав нашу Батьківщину, жителя села Летичівка, сержанта 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Романа Васильовича Кучера.

Роман Кучер народився 5 жовтня 1978 року в с. Летичівка. Тут навчався в школі, тут пройшли його дитинство та юність. У Летичівці Роман залишився проживати й надалі.

Наш Герой завжди був життєрадісною людиною, готовою в будь-який час допомогти, підтримати, прийти на допомогу не тільки рідним, а будь-кому, хто до нього звертався. Роман був надзвичайним, дбайливим другом для кожного, хто був поруч, люблячим і турботливим сином, чоловіком, батьком і найкращим братом. Він любив і цінував життя, знав своє місце в ньому, знав, якою життєвою дорогою має йти.

З перших днів війни Роман Кучер став до лав роти охорони, потім його направили до 58-ї бригади. А ще через деякий проміжок часу перевели до 56-ї бригади (військової частини А0989). Наш Захисник був відданим військовій присязі на вірність Українському народу, вправно виконував поставлені бойові завдання. Під час чергового виконання бойового завдання отримав важке поранення. Довго лікувався й проходив реабілітацію. Але 30 серпня 2023 року, під час чергового проходження лікування, серце Героя не витримало.

6 вересня 2023 року Воїна поховали із усіма належними Герою почестями на Летичівському кладовищі. Згодом на Алеї Слави Героїв Монастирищини увіковічнили ім’я хороброго Захисника Романа Кучера.

Сьогодні, у роковини смерті Воїна, згадуємо Романа молитвою, думками, словами, свіжозірваними квітами, покладеними до Алеї Пам’яті Героїв і місця його вічного спочинку.

Дякуємо тобі, наш Герою! Спочивай з миром!

Ми пам’ятатимемо, якою дорогою ціною дається нам кожен новий день життя на нашій українській землі.

Доземний уклін, вічна пам’ять і шана Захиснику України Роману Кучеру!

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора