Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Привітали довгожителя громади

Дата: 21.10.2024 11:13
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

19 жовтня святкував свій 91-й день народження житель села Княжики Косюк Яків Мусійович.

З нагоди свята на гостину до іменинника завітали помічник міського голови в с. Княжики Шарнопільського старостинського округу Микола Фурта разом із діловодом Іриною Данільченко. Гості  висловили Якову Мусійовичу  слова великої вдячності за трудову діяльність, побажали міцного здоров’я, радості, бадьорості духу, любові, підтримки від родини, мирного неба над головою та ще довгих років життя і від імені міського голови Олександра Тищенка вручили квіти й грошовий подарунок.

Яків Косюк народився 19 жовтня 1933 року в селі Княжики. Закінчив чотири класи початкової школи. Під час Другої світової війни, у 1944 році, коли Якову Мусійовичу було лише 11 років, він партизанив. Одного дня, під час розмінування міни, отримав серйозні поранення, втратив око і пальці на руках.

Одружився, створив сім’ю. Разом із коханою дружиною Ганною Сергіївною виростили та виховали трьох синів і двох доньок. На жаль, дружина та одна із доньок померли.

Працював у колгоспі різноробочим, копав і чистив криниці, був будівельним майстром. Його знали і шанували не лише в рідному селі, районі, а й за межами і не лише за його відповідальне ставлення до роботи, а й за характер.

Не дивлячись на важкий життєвий шлях, залишився доброю, чуйною людиною,має ясний розум,продовжує багато працювати. Має 8 онуків,12 правнуків.

Попри всі пережиті негаразди і прикрощі нелегкої долі, іменинник зберіг в своїй душі неймовірну доброзичливість, оптимізм, любов до життя і віру в людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора